Sanal Pos Komisyon Oranları

  • 20 Nisan
Blog

İnternet üzerinden yapılan satışlardan ödeme almanın en kolay yolu, sanal pos uygulamalarıdır. Ancak alacağınız bu hizmetin, değişiklik gösteren komisyon oranları bulunmaktadır. Şirkete ya da bankaya göre değişen sanal pos komisyon oranları, aynı şekilde satış cirosu ve sizinle alakalı farklı etkenlere göre de değişiklik gösterebilmektedir.

Mesela bazı bankalar aylık belirli bir düzeyde satış yapabileceğini taahhüt edenlere özel ayrı sanal pos komisyon oranları uygularken, diğerlerine ise farklı oranlar uygulayabilmektedir. Bu nedenle, satışlarınızda olduğu gibi çalışacağınız firma ya da banka da komisyon oranlarının az ya da fazla olması konusunda önemli bir etkendir.

Sanal Pos Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

İnternet üzerinde satış yapan bir şirketiniz varsa, sanal pos hizmetlerinden yararlanmak müşterilerinize kolaylık sunmanın yanı sıra, satışlarınızın da önemli ölçüde artmasını sağlayacaktır. Bu ödeme alma sistemini kullanmanın, bazı yararları şunlardır;

  • Ödemeniz, direk olarak sanal pos hizmeti aldığınız kuruluşta bulunan hesabınıza geçer.
  • Müşteri havale ve EFT gibi yöntemlerle uğraşmayacağı gibi, sizinle de bunun için bir diyalog kurmak zorunda kalmaz.
  • Taksitli satışlar yapabilirsiniz.
  • Tekrarlanan ödemelere uygundur.
  • İnternet üzerinden, güvenli bir şekilde ödeme alabilirsiniz.

Sanal Pos Komisyon Oranları İçin Etki Eden Faktörler

Alacağınız sanal pos hizmetinde sizden kesilecek, belirli komisyon oranları vardır. Bu oranlar, hizmeti alacağınız banka ya da yetkili kuruluşun hizmet satış politikasına göre farklılık gösterebilir. Ancak en sık tercih edilen, iki yöntem vardır. Bu yöntemler, şunlardır;

Ciro Bazlı Komisyon Oranı

Sanal pos hizmeti aldığınız kuruluşa, aylık ya da yıllık bir satış vaadinde bulunmanız halinde buna özel uygun komisyon oranları belirlenebilmektedir. Belirli aralıklarda ciro yapacağınızı vaat ettiğinizde, o aralık için komisyon oranı ödemeniz gerekir. Vaat ettiğiniz ciro tutarının yüksek olması, sizden kesilecek komisyonun daha düşük olmasını sağlayacaktır.

Sabit Komisyon Oranları

En yaygın kullanılan komisyon oranları, sabit bazlı oranlardır. Burada cironuz dikkate alınmayarak, yaptığınız satış üzerinden daha önceden sabit bir şekilde belirlenen oranda komisyon ödersiniz. Bu sistemde, ödeyeceğiniz komisyon oranınızda cironuz ne olursa olsun değişiklik olmamaktadır. Sadece bazı firmalar, çok yüksek sayılabilecek cirolara karşı ayrı imtiyazlar tanıyabilmektedir.

Aylık Ve Yıllık Aidatlar

Her ne kadar sanal pos piyasasında rekabetin artmaya başlamasıyla birlikte birçok şirket komisyonların dışında aylık veya yıllık sabit aidatları kaldırmış olsa da, hala bu tür aidat alan şirketlerde bulunmaktadır. Burada ise satış miktarınıza göre ödediğiniz komisyon tutarının dışında, sizden aylık veya yıllık küçük sabit aidatlarda talep edilebilmektedir. Esnek pos sanal pos ücretsiz olarak başvuru yapabilir ve hiç bir aidat yada farklı hizmet ödemesi yapmanıza gerek yoktur. Sanal pos başvurusunu buraya tıklayarak yapabilirsiniz.

Serbest Ciro Bazlı Komisyon Oranı

Bu tip komisyon oranlarında ise, herhangi bir vaatte bulunmanıza gerek kalmadan yine cironuza göre komisyon ödersiniz. Size daha önceden belirtilen hangi aralıkta aylık cironuz çıkar ise, ödeyeceğiniz komisyon oranı da o aralık için belirtilen oranda olmaktadır.

Tags: Esnek Pos, Elekse, Sanal Pos

Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu
Nisan, 2020